U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Balsamicokip met radicchio en gratins

30 min bereidingstijd - Wachten 1,5 uur
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Aardappel Gratins met tijm en rozemarijn (à 400 g)
  • 5 el balsamicoazijn
  • 1 el vloeibare honing
  • 7 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 800 g kipdrumsticks
  • 800 g radicchio of roodlof
  • 75 g kapperappeltjes
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Klop een marinade van 3 eetlepels balsamicoazijn, de honing, 5 eetlepels olijfolie, de knoflook en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de kipdrumsticks erdoor en laat minstens 30 minuten marineren. Maak de radicchio schoon en halveer de kropjes in de lengte.
  • Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipdrumsticks in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Ze kunnen ook op de barbecue of Big Green Egg worden gegrild.
  • Verhit intussen in een tweede koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de radicchio in 8-10 minuten bruin en gaar. Schenk de laatste 2 eetlepels balsamicoazijn erbij en verwarm tot de azijn aan de radicchio 'plakt' en gekaramelisseerd is. Voeg de kapperappeltjes toe en breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Leg de kipdrumsticks op een schaal. Schep de radicchio erbij en serveer met de gratins.

 

Het zuurtje in balsamicoazijn leent zich net als citroen- en limoensap perfect voor een marinade.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 875 kcal
  • 64 g vet waarvan 26 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 35 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen