Balsamicokip met radicchio en gratins
30 min bereidingstijd - Wachten 1,5 uur
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Klop een marinade van 3 eetlepels balsamicoazijn, de honing, 5 eetlepels olijfolie, de knoflook en de oregano. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de kipdrumsticks erdoor en laat minstens 30 minuten marineren. Maak de radicchio schoon en halveer de kropjes in de lengte.
- Zet de gratins op de bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kipdrumsticks in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Ze kunnen ook op de barbecue of Big Green Egg worden gegrild.
- Verhit intussen in een tweede koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bak de radicchio in 8-10 minuten bruin en gaar. Schenk de laatste 2 eetlepels balsamicoazijn erbij en verwarm tot de azijn aan de radicchio 'plakt' en gekaramelisseerd is. Voeg de kapperappeltjes toe en breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Leg de kipdrumsticks op een schaal. Schep de radicchio erbij en serveer met de gratins.
Het zuurtje in balsamicoazijn leent zich net als citroen- en limoensap perfect voor een marinade.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 875 kcal
- 64 g vet waarvan 26 g verzadigd
- 38 g koolhydraten
- 35 g eiwit
- 5 g vezels
- 2,9 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen